بازی رومیزی بالماسکه (Mascarade) رو بلدید؟
با قوانینش آشنا هستین؟
با مسترگیمرز مرجع بازی ها همراه باشین تا با بازی رومیزی بالماسکه (Mascarade) آشنا بشیم.
بازی رومیزی بالماسکه (Mascarade) یک بازی مبتنی بر حافظه و بلوف زدن است! ترکیبی که شاید کمتر در بازی های دیگر تجربه کرده باشید. بازی که در آن نقش یک شخصیت را ایفا می کنید و یا شاید ادعا می کنید که آن شخصیت هستید! چطور همچین چیزی امکان داره؟ … هر بازیکن یک کارت شخصیت دارد که آن را به پشت روبه روی خودش قرار داده. ولی دربازی بازیکنان می توانند کارت ها را طوری جا به جا کنند که کسی مطمئن نباشد چه کارتی جلویش قرار گرفته! آیا شما مطمئن هستید که می توانید بگویید هر کارت دست چه کسی هست؟ … پس به جشن بالماسکه خوش آمدید!
تعداد بازیکن: ۲ تا ۱۳نفر
زمان هر دور از بازی: حدود ۳۰ دقیقه
محدوده سنی: مناسب ۸ سال به بالا
سال انتشار: ۲۰۱۳
دسته بندی : بلوف زدن
۱۳کارت شخصیت
تعدادی مهره ی تعیین کننده امتیاز
قوانین بازی که در زیر به آن اشاه خواهد شد برای بازی ۴ تا ۱۳ نفره است.
توصیه می شود برای دفعات بازی اول تعداد بازیکنان را بین ۴ تا ۸ نفر انتخاب کنید.
برای اطالع از قوانین بازی های ۲ و ۳ نفره به انتهای این پست مراجعه کنید.
هر بازیکنی که بتواند با استفاده از قدرت شخصیت های خود زودتر ۱۳ سکه جمع کند برنده بازی است. ولی اگر کسی از بازیکنان زود تر از تمام شدن بازی تمام سکه های خود را از دست بدهد بازی سریعا تمام شده و ثروتمند ترین فرد برنده است.
در شروع بازی رومیزی بالماسکه (Mascarade) هر بازیکن ۶ سکه دریافت می کند. در طول بازی باید سکه های هر بازیکن برای همه کامال مشخص باشد. بقیه سکه ها را در مرکز میز (بانک) قرار دهید.
نکته : در بازی جایی به نام دادگاه وجود دارد که پول های جریمه در آن جمع می شود. توجه کنید که پول های دادگاه با پول های بانک اشتباه نشود. برای این کار می توانید تصویر دادگاه را که در فایل قرار دارد پرینت کنید و در جای مناسب قرار دهید و پول های دادگاه را روی آن نگه دارید.
برای بازی ۴ یا ۵ نفره ۶ کارت ، ولی برای بازی ۶ تا ۱۳ نفره به تعداد بازیکنان کارت برداشته و باقی کارت ها را به داخل جعبه برگردانید.
برای انتخاب شخصیت ها در دفعات اول بازی بهتر است از جدول زیر استفاده کنید .
بازی رومیزی بالماسکه (Mascarade) : تعداد نفرات و چینش
برای بازی های بعدی می تواند از ترکیب های متفاوتی نسبت به جدول بالا استفاده کنید ولی محدودیت های زیر را حتما در نظر بگیرید.
۱-قاضی حتما باید در بازی باشد
۲-حداقل یک سوم کارت های انتخاب شده باید شخصیت هایی باشند که از بانک پول بر می دارند( ملکه ، شاه ، بیوه ، احمق و دهقان ها)
۳-همیشه دو کارت دهقان باید با هم انتخاب شوند چون یکی از آن ها به تنهایی هیچ کاربردی ندارد.
۴- مفتش و دهقان ها باید در بازی هایی که تعداد بازیکنان بیش از ۸ نفر است استفاده شوند.
۵- در بازی های ۵ نفر به بالا می توانید به انتخاب خود یک یا دو کارت اضافه انتخاب کنید. ( همانند بازی ۴ و۵ نفره) و آن ها را به جای جلوی بازیکنان، در وسط زمین قرار دهید.
بعد از انتخاب کارت ها آنها را بر زده و و یک کارت را به رو جلوی هر بازیکن قرار دهید. در بازی ۴ یا ۵ نفره کارت های باقی مانده را در مرکز میز به رو قرار دهید.
وقتی تمام بازیکنان خوب به کارت ها نگاه کردند و آن ها را به خاطر سپردند، تمام کارت ها را به پشت برگردانید. جوان ترین بازیکن بازی را شروع می کند و نوبت ها به صورت ساعت گرد می چرخد.
چهار نوبت اول، یعنی نوبت اول چهار بازیکن اول، فقط برای اضافه کردن عدم اطمینان به بازی است. چهار بازیکن اول بعنی جوان ترین بازیکن و سه نفر سمت چپ وی، بایدبه ترتیب یک کار را انجام دهند.
در این جهار نوبت بازیکنان باید به ترتیب کارت خود و یک کارت دیگر را )از جلوی بازیکن دیگر یا از مرکز میز ( به پشت برداشته و سپس آنها را زیر میز به طور مخفیانه وبدون دیدن کارت ها، آن ها را با هم “جا به جا کند یا نکند” و بعد کارت ها را به جایی که کارت ها از آن برداشته شده برگرداند.
در واقع بازیکن کارت ها را در زیر میز بر میزند ولی خودش باید حواسش باشد که کدام کارت به کدام است! در این روند در اکثر مواقع فقط خود بازیکنی که کارت ها را برداشت می تواند مطمئن باشد که جای دو کارت را تغییر داده یا نه و در بقیه موارد خود این بازیکن نیز فراموش کرده کدام کارت را به کدام دست دارد! این فراموشکاری قابل جبران نیست! پس حواستان را جمع کنید!
بعد از چهار نوبت اول بازیکنان، بازی واقغا شروع شده و هر بازیکن می تواند یکی از سه کار زیر را در نوبت خود انجام دهد.
۱- کارت خود را با یک کارت دیکر “جا به جا کند یا نکند”.
۲- به کارت خود نگاه کند.
۴- اعلام کند که کدام یک از کارت های بازی دست اوست و کار مربوط به آن را انجام دهد.
“جا به جا کردن یا نکردن”
در این عمل بازیکن مخفیانه کارت خود را با یک کارت دیگر داخل بازی”جا به جا می کند یا نمی کند”
برای این عمل مراحل زیر ر ا انجام دهید
کارت خود را بدون نگاه کردن در یک دست بگیرید.
کارت بازیکن دیگر(یا کارت اضافه مرکز میز در صورت وجود) رابدون نگاه کردن در دست دیگر خود بگیرید.
زیر میز و دور از نگاه تمام بازیکنان به میل خود کارت ها را جا به جا کنید یا نکنید.
در آخر بدون برگرداندن کارت ها، یکی را برای خود برداشته و کارت دیگر را به بازیکنی که از آن کارت گرفتید(یا مرکز میز) باز گردانید.
مراقب باشید در کل این مراحل اجازه ندارید به کارت ها نگاه کنید. هر دو کارت باید به پشت باقی بمانند. بازیکنی که کارت وی گرفته شده است هم حق دیدن کارتشرا ندارد.
ممکن است بازیکنی در طول این عمل فراموش کند کدام کارت در کدام دست گرفته است. ولی متاسفانه اتفاقی است که افتاده و کاری نمی شود کرد!
این عمل به بازیکنان اجازه می دهد کارت خود را نگاه کند ( به طوری که دیگر بازیکنان کارت را نبینند)
این عمل، فعالیت اصلی بازی است که به بازیکنان اجازه می دهد از قدرت شخصیت کارت خود استفاده کنند.
وقنی در یک نوبت بازیکنی یک شخصیت را اعلام می کند در همان نوبت بازیکنان دیگر به ترتیب به صورت ساعت گرد حق این را دارند که این اعلام را به چالش بکشند. اینچالش به این صورت است که آنها نیز اعلامم کنند همان شخصیت خوانده شد دست آنهاست.
اگر کسی شخصیت اعلام شده را به چالش نکشد. بازیکن اعلام کننده می تواند از قدرت آن شخصیت استفاده کند. در این صورت نیازی به رو کردن کارت خود ندارد. پس ممکناست ادعای این بازیکن بلوف بوده باشد و حتی خود این بازیکن نیز نداند که چه کارتی جلوی او قرار دارد. ولی در هر صورت چون به چالش کشیده نشده ، می تواند از قدرتشخصیتی که اعلام کرده استفاده کند.
ولی اگر یک یا چند بازیکن دیگر او را به چالش بکشند، تمام این بازیکنان ( به همراه کسی که شخصیت را اعلام کرده) باید کارت های خود را رو کنند به صورتی که همه کارت آنها را ببینند. هنگام رو شدن کارت ها هر بازیکنی که شخصیت کارتش با شخصیت اعلام شده یکی نبود باید یک سکه به دادگاه جریمه بدهد، و بازیکنی که دارای کارتشخصیت اعلام شده بود قدرت شخصیت کارت را اجرا می کند ( حتی بازیکنان به چالش کشنده که بازی خارج از نوبت آنهاست.)
بعد از این اعمال، نوبت بازیکنی که شخصیت را اعلام کرده تمام شده و نوبت به فرد بعدی او می رسد.
اگر بازیکن کارت خود را در نوبت بازیکن قبلی خود نشان دهد در نوبت خود نمی تواند از گزینه های اعلام شخصیت و یا نکاه کردن استفاده کند و مجبور است کارت خود را با کارت دیگر “جا به جا کند یا نکند” (نشان دادن کارت زمانی اتفاق می افتد که بازیکنی توسط مفتش مورد بازجویی قرار گیرد یا زمانی که بازیکن در هنگام اعلام شدن کارتی توسط بازیکن دیگر، او را به چالش بکشد)
بازی رومیزی بالماسکه (Mascarade) : شخصیت ها
رعیت : همان طور که اشاره شد هر دو کارت رعیت باید با هم در بازی رومیزی بالماسکه (Mascarade) باشند.
متقلب: اگر ۱۰ سکه داشته باشد برنده بازی است.
بیوه: از بانک به مقداری سکه بر می دارد که سکه های او مساوی ۱۰ شود.
مفتش: یکی از بازیکنان دیگر را اننتخاب می کند. این بازیکن باید اعلام کند که کارت جلوی وی چیست و بعد کارت خود را به همه نشان دهد. اگر گفته اش درست بود اتفاقی نمی افتد. ولی در صورت غلط بودن گفته اش باید ۴ سکه به مفتش بپردازد.
به خاطر داشته باشید که بعد از اعلام مفتش صبر کنید تا به چالش کشید شوید و بعد از پایان چالش بازیکنی را برای تفتیش انتخاب کنید.
بازی در سه حالت پایان می یابد
۱-به محض این که یکی از بازیکنان ۱۳ سکه به دست آورد برنده بازی می شود.
۲- یکی از بازیکنان ۱۰ سکه به دست آورد و بتواند قدرت متقلب را استفاده کند برنده بازی می شود.
۳-یکی از بازیکنان تمام سکه های خود را از دست بدهد. در این صورت ثروتمندترین بازیکن برنده می شود.
متشکریم که همراه مسترگیمرز مرجع بازی ها هستین.
امیدواریم آموزش ” بازی رومیزی بالماسکه (Mascarade) ” برای شما مفید بوده باشه.
لطفا نظرات خودتون رو راجع به این مطلب زیر همین نوشته برای ما ارسال کنید.